Groepsreizen op maat naar Venetië

Ontdek Venetië

Venetië is misschien wel de populairste stad in Italië.

Nergens anders ter wereld vind je een drijvende stad, gebouwd in een lagune met 150 kanalen, 100 pleinen en wel 400 bruggen. Al het vervoer gaat met de boot.

Het bekendst is het San Marcoplein in het hart van Venetië. Er wordt over gezegd dat het één van de mooiste pleinen ter wereld is. Rondom dit plein vind je de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Basiliek van San Marco, de hoge klokkentoren, de Torre dell’Orologio met de prachtige astronomische klok en het Dogenpaleis.

Om de hoek vind je de Brug der Zuchten. Deze brug heet zo omdat vroeger de gevangenen vanuit het Dogepaleis over de brug naar de donkere kerkers van de gevangenis liepen en een zucht slaakten voor hun laatste blik op het daglicht.

De Canal Grande is het hoofdkanaal van Venetië en de Rialtobrug is de oudste en meest bekende brug. De brug komt het best tot zijn recht als je deze vanaf een afstandje bekijkt.

Een gondeltocht moet je natuurlijk maken, de eerste gondels vaarden er al in het jaar 1094 en ooit waren er maar liefst 10.000 stuks. Tegenwoordig nog maar 400 en worden eigenlijk alleen nog maar gebruikt voor toeristen, daarom is het niet goedkoop.

Wil je even aan de drukte ontsnappen, ga dan naar Castello, de grootste wijk van Venetië. Het is er net zo mooi als in het centrum, maar een stuk relaxter.

OP REIS NAAR VENETIË MET TOUREUROPE

Voeg je favoriete tours toe aan je wensenlijst en wij maken je groepsreis compleet

Melanie TourEurope

TIP VAN MELANIE

Wandel vanaf het Dogenpales naar het kanaal en maak dé mooiste foto van de blauwe gondels op de Riva degli Schiavoni, er liggen er wel 100!