Groepsreizen op maat naar Strassbourg

Ontdek Strassbourg

De hoofdstad van de welbekende Elzas. Straatsburg is vooral bekend om de zetel van de raad van Europa en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Samen met Brussel is het ook de zetel van het Europees Parlement.

Het heeft een sfeervol oud centrum vol slingerende nauwe straatjes, gezellige terrasjes en bruggen. Je kunt er duidelijk de mix tussen Duitse en Franse bouwstijlen zien, omdat het diverse keren in Duitse en Franse handen is geweest. Daardoor voelt de sfeer soms eerder Duits dan typisch Frans aan, ook het eten.

Grande Île, het historische stadcentrum is in 1988 opgenomen in de Werelderfgoedlijst van Unesco. In de Kathedraal van Straatsburg zijn tal van glas-in-lood ramen en beeldhouwwerken te vinden.

Ook hangt er in het midden een enorm orgel en een astronomische klok uit de Renaissance-periode. Het mechanisme uit 1842 is nog altijd in bedrijf en door de bewegende elementen indrukwekkend om te zien. De toren kun je met 332 treden beklimmen voor een mooi uitzicht over de stad.

Een rondvaart over de Ill mag eigenlijk niet ontbreken tijdens de reis, het is één van de populairste activiteiten in de stad.
Een reis naar Strassbourg is goed te combineren met de nabijgelegen stadjes Colmar, Riquewihr, Kaysersberg en Ribeauville.

Kortom gegarandeerd een onvergetelijke ervaring!

OP REIS NAAR Strassbourg MET TOUREUROPE

Voeg je favoriete tours toe aan je wensenlijst en wij maken je groepsreis compleet

Melanie TourEurope

TIP VAN MELANIE

Het Europa-park ligt op slechts een uurtje rijden en is Duitslands grootste attractiepark.