Groepsreizen op maat naar Oslo

Ontdek Oslo

’Adembenemend, uniek en goddelijk!

De Noorse hoofdstad heeft een fantastische adembenemende ligging in het hart van Scandinavië, tussen de Oslofjord en beboste heuvels. De stad is uniek, bruisend, modern, trendy en groen.

Ook heeft Oslo een spannende en dramatische geschiedenis. Er zijn aanwijzingen voor een nederzetting aan het einde van de 107 kilometerslange Oslofjord al in de achtste eeuw, die zich in de Vikingtijd krachtig ontwikkelde. Oslo werd echter pas gesticht in de overgang tussen de Vikingtijd en de katholieke middeleeuwen. In Minneparken zijn tal van overblijfselen en ruïnes uit deze periode te zien.

In 1348 werd Oslo getroffen door de pest, de “Zwarte Dood”, die 50 procent van de inwoners doodde. De stad werd ook sterk beïnvloed door de lutherse reformatie in 1537, die leidde tot religieuze conflicten, politieke afscheiding van de katholieke kerk en de oprichting van een protestantse staatskerk. Kerken en kloosterruïnes in Oslo getuigen hier nog steeds van.

In 1624 brandde de stad volledig af. Renaissance-koning Christian IV van Denemarken en Noorwegen besloot Oslo te verplaatsen van wat nu de oude stad is en het te herbouwen onder de bescherming van het fort Akershus. Er werd een geheel nieuwe stad gebouwd, genoemd naar de bouwer, Christiania. Na 1814 kende de stad een sterke bloei. Noorwegen werd onafhankelijk in 1905 en de stad Christiania werd in 1925 weer omgedoopt tot Oslo: ‘de vlakte van de goden’.

Voor de bezoeker van vandaag biedt Oslo veel meer dan alleen deze geschiedenis. Oslo is veelzijdig, populair en één van de snelst groeiende steden van Europa.

Bewonder de vele iconische gebouwen in de stad, loop door de buurten vol streetart, langs de kunstgalerijen, winkelstraten en coole cafés.  Geniet van de verse Noorse Fish ’n Chips in Vippa Foodhall en bezoek met de Oslo Pass ‘gratis’ de vele musea die deze metropool te bieden heeft.

De talrijke culturele, architectonische en historische bezienswaardigheden maken een bezoek aan deze unieke stad zeker de moeite waard. Of het nu gaat om Vigeland-sculpturen, het stadhuis, de groene parken, het museumschiereiland “Bygdøy” of de beroemde skischans “Holmekollen”.

De recreatiegebieden rondom de stad zijn ideaal om te skiën, wandelen, vissen, paardrijden en zwemmen. In de wijk Akershus, die Oslo omsluit, vind je idyllische dorpjes, stranden, kusten en meren, bossen en een rijk dierenleven. Wist je dat Oslo een aparte snelweg voor bijen heeft?

Geen wonder dat deze stad in 2019 de prestigieuze titel Europese Groene Hoofdstad heeft gekregen.

Kortom er is genoeg te zien, te doen en te beleven in deze Noorse metropool!