Groepsreizen op maat naar Maastricht

Ontdek Maastricht

De oudste stad van Nederland met die heerlijke bourgondische levensstijl en buitenlandse flair.

Je begint je ontdekking van deze prachtige stad natuurlijk in het hart van de stad op het beroemde Vrijthof. Kijk je ogen uit op dit plein vol met monumenten en historische gebouwen als de Sint-Janskerk, de Sint-Servaaskerk, het Generaalshuis, het voormalige postkantoor en het stadspaleis. Het plein wordt verder omringd met gezellige cafés en restaurants, dus neem zeker hier even de tijd voor een drankje of hapje.

Wandel daarna door de kleine straatjes, bekijk de oude stadswallen, het Jekerkwartier, de diverse parken, het gerestaureerde Stokstraat kwartier, de Sint Servaasbrug en de Basiliek. Vervolgens loop je naar de oudste stadspoort van ons land: De Helpoort, een prachtig entree naar het centrum van de stad. Hier vind je ook de bekende grote winkelketens om heerlijk te shoppen. Zoek je meer de kleine winkeltjes en boetiekjes ga dan naar het Stokstraat kwartier.

Een bezoek aan het Bonnefantenmuseum, het bekendste kunstmuseum van de stad, is ook zeker de moeite waard. Hier vind je verrassende beeldende kunst. Of maak een rondvaart op de Maas en geniet tijdens deze vaartocht van een heerlijk stukje Limburgse vlaai en het uitzicht.

Ook onder de grond kun je veel zien, doen en beleven, hier zet je echt letterlijk een stap terug in de tijd. Bezoek het Fort Sint Pieter, de Zonneberg, de grotten Noord onder de Sint Pietersberg en de Kazematten. Wil je meer actie ga dan grot biken of maak een spannende avonturentocht in de grotten van Valkenburg.

Maastricht heeft zelf enorm veel te bieden, maar is daarnaast ook een mooie uitvalsbasis om Limburg verder te verkennen. Of maak vanuit hier een uitstapje naar het romantische Duitse Aachen of het gezellige Belgische Luik voor nog meer vakantiegevoel!

Niet zo heel gek dus dat Maastricht één van de meest bezochte steden van ons land is!

OP REIS NAAR MAASTRICHT MET TOUREUROPE

Voeg je favoriete tours toe aan je wensenlijst en wij maken je groepsreis compleet

Melanie TourEurope

TIP VAN MELANIE

Bezoek de mooiste boekhandel van de wereld in de Dominicanenkerk!