Groepsreizen op maat naar Genève

Ontdek Genève

Hoofdstad van de Vrede!

Genève, gelegen langs de oevers van het Meer van Genève tussen de Alpentoppen en de Jura-rug, is één van de mooiste Europese steden. Met haar humanitaire traditie en grootstedelijke flair, wordt de thuisbasis van het Europese hoofdkwartier van de Verenigde Naties en van het Rode Kruis Genève de “Hoofdstad van de Vrede” genoemd.

Deze op één na grootste stad van Zwitserland ademt historie, cultuur, kunst, natuur en wetenschap en heeft je dan ook veel te bieden.

 Historie vind je vooral in het prachtige oude centrum op de heuvel van de stad. Wandel rond in het doolhof van steile straten en pleinen vol middeleeuwse gebouwen met indrukwekkende gevels.

Proef hier de historische sfeer en bewonder de verschillende bezienswaardigheden zoals de Sint-Pieterskathedraal, Place du Bourg-de-Four, het stadhuis, de Grand-Rue met het geboortehuis van Rousseau, Maison Tavel en het oude arsenaal. Ook vind je hier Parc des Bastions, een heerlijk stadspark met vele kunstwerken en monumenten zoals de Mur de la Réformation, vele antiekwinkeltjes, kunstgalerijen, wijnhuizen en gezellige terrasjes.

 

Uiteraard wandel je ook langs het meer van Genève en bewonder je de trots van de stad: de Jet d’eau. Of maak een boottocht en geniet van het schitterende landschap en bergpanorama.

De andere trots van de stad is het CERN instituut waar men onderzoek doet naar elementaire deeltjes. Een kijkje nemen bij de beroemde deeltjesversneller is zeker een must tijdens je stedentrip. Ook bezoek je in de hoofdstad van de Vrede natuurlijk het hoofdkantoor van de Verenigde Naties,  het Rode Kruis Museum en de vele andere topmusea.

Naast historie, cultuur en kunst staat Genève staat ook bekend om haar wereldberoemde beurzen en tentoonstellingen. Elk jaar vindt er in de stad de bekende GIMS, de grootste autobeurs van de wereld, plaats waar tientallen fabrikanten hun nieuwste modellen presenteren.

En uiteraard heb je in de stad van de meeste horlogewinkels ook een internationale horloge beurs. Wist je dat er in de Engelse tuin, Jardin Anglais, een wereldberoemd symbool van de horloge-industrie staat? De ‘Horloge Fleurie’, een reusachtig werkende klok met meer dan 6500 bloemen!

Nog niet genoeg gezien? De omgeving van Gèneve bied je naast prachtige natuur ook vele mogelijkheden en uitdagingen.

Allez, on y va!

OP REIS NAAR Genève MET TOUREUROPE

Voeg je favoriete tours toe aan je wensenlijst en wij maken je groepsreis compleet

Melanie TourEurope

TIP VAN MELANIE

Maak tijdens de heen- of terugreis eens een stop bij de grootste waterval van Europa: de Rheinfall