Groepsreizen op maat naar Florence

Ontdek Florence

Ontdek de hoofdstad van Toscane en één van de belangrijkste kunststeden van Italië, of zelfs van de wereld.

Al eeuwen geleden werd hier kunst verzameld, voornamelijk door de familie Medici. Deze zeer welgestelde en machtige familie liet paleizen en kerken bouwen die nog steeds te bezoeken zijn en hun kunstverzameling wordt nog steeds tentoongesteld in het Uffizi.

In het centrum is het prettig lopen, niet alleen door al het moois dat je ziet, maar ook vanwege het autoluwe centrum.

Eén van de vele bruggen in Florence is de ‘Ponte Vecchio’ (oude brug). Op de brug vind je hele kleine winkeltjes. Bijzonder feit uit de oudheid: bovenin de brug is destijds een speciale gang gemaakt, die hoger ligt dan de brug zelf. Deze gang werd gebruikt door de adel. Op die manier hoefden ze niet in contact te komen met de ‘normale’ burgers en konden ze rustig oversteken naar de andere kant van de rivier.

In het hart van het centrum ligt de kathedraal, het Baptisterium en de Campanile. Vergeet bij een bezoek niet de koepel in de kathedraal, voor een spectaculair uitzicht zowel naar buiten als binnen met de prachtige fresco’s. Het is een klim van maar liefst 463 treden.

Er is overigens geen volk dat beter gelato (ijs) kan maken dan de Italianen. Dus een ijsje eten in een van de beste gelateria’s van Florence moet je zeker doen, deze gelateria ligt aan de Via di Tavolini en heet: ‘Perchè No!’

OP REIS NAAR Florence MET TOUREUROPE

Voeg je favoriete tours toe aan je wensenlijst en wij maken je groepsreis compleet

Melanie TourEurope

TIP VAN MELANIE

Farmacia Santa Maria Novella, dit is de oudste en mooiste apotheek in Europa met kroonluchters en ornamenten.