Groepsreizen op maat naar Dresden

Ontdek Dresden

Dresden, misschien niet de eerste plaats waar je aan denkt als bestemming. Maar de hoofdstad van Sachsen is prachtig en echt de moeite waard voor een bezoek.

Dresden werd bijna helemaal verwoest in de Tweede Wereldoorlog en dat maakt de geschiedenis en het huidige, diverse stadsbeeld zo indrukwekkend. Sinds de val van het communistische DDR is de stad enorm opgebloeid.

De Frauenkirche is de blikvanger van de stad, in 1945 werd deze zwaar beschadigd door bombardementen en bleef er een ruïne over die jarenlang middenin de stad zo bleef liggen. Na lange herstelwerkzaamheden werd de kerk in 2005 in nagenoeg originele staat heropend en kun je de koepel beklimmen voor de mooiste panoramaplaatjes.

Ga je ook nog even langs het Residenzschloss? Hier kun je de prachtige schatkamer bezoeken met de grootste verzameling Koninklijke schatten in Europa, bling bling gegarandeerd.

In het Neustad district is het contrast met de Altstadt groot, hipster cafe’s, street art en grafitti kom je op elke hoek van de straat tegen. Verder zijn er nog bijzondere dingen te beleven zoals dineren waarbij het eten wordt geserveerd door middel van een achtbaan of de geschiedenis van Dresden 300 jaar geleden bekijken door middel van een VR-Bril.

Dresden heeft genoeg in huis voor een geslaagde meerdaagse reis, maar is ook te combineren met een uitstapje naar de gouden stad Praag op slechts zo’n 2 uur rij-afstand.

Wist je dat het mondwater, tandpasta,  theezakje, melkchocolade en bierviltje allemaal in Dresden zijn uitgevonden?

OP REIS NAAR DRESDEN MET TOUREUROPE

Voeg je favoriete tours toe aan je wensenlijst en wij maken je groepsreis compleet

Melanie TourEurope

TIP VAN MELANIE

Pfunds Molkerei, de allermooiste kaaswinkel ter wereld