Groepsreizen op maat naar Boedapest

Ontdek Boedapest

Deze Hongaarse hoofdstad neemt je mee op een reis in twee tegenovergestelde werelden.

Het middeleeuwse stadsdeel Boeda aan de linkerkant van de Donaukade. Hier vind je romantische straatjes en een imposant kasteeldistrict.

Daar tegenover het levendige, modieuze stadsdeel Pest met prachtige boulevards en een indrukwekkende architectuur. Bekijk monumentale bouwwerken zoals het Parlement, het Vissersbastion en de beroemde Kettingbrug, waar de Hongaren trots op zijn en hij schittert dan ook op de vele ansichtkaarten van de stad. De Kettingbrug was de eerste, en mooiste, brug om de twee verschillende zijden van de stad met elkaar te verbinden.

In Boedapest zijn er veel plekken van waar je een mooi uitzicht hebt over de stad. Maar de beste plek is toch wel bovenop de Gellértheuvel, waar zich het hoogste punt van de stad bevindt op 235 meter hoogte. Hier staat ook het Hongaarse Vrijheidsbeeld. De heuvel is één van de plekken in Boedapest die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat.

Nog een aanrader: voor nog geen euro maak je een ritje met Tram 2. Deze tram rijdt langs de oever van de Donau en tijdens de rit geniet je van de mooiste uitzichten op de heuvels van Buda.

Kortom, genoeg te ontdekken in deze stad, die ook wel ‘Paris of the East’ wordt genoemd.

OP REIS NAAR Boedapest MET TOUREUROPE

Voeg je favoriete tours toe aan je wensenlijst en wij maken je groepsreis compleet

Melanie TourEurope

TIP VAN MELANIE

Wandel ’s avonds over de Kettingbrug voor een prachtig uitzicht op de verlichte stad.