Groepsreizen op maat naar Bilbao

Ontdek Bilbao

Fascinerende stad met een eigen cultuur, sporen uit het verleden en imposante kunst.

 Bilbao ligt in het noorden van Spanje in het prachtige Baskenland. Deze stad aan de Atlantische kust is tegenwoordig vooral bekend om haar architectuur, heerlijke eten en het Guggenheim museum. Ruige scheepswerven en industrie hebben plaats gemaakt voor kunst en toerisme.

Er is veel te ontdekken in deze verrassende stad. Loop door de zeven smalle straatjes van de oude wijk, Las Siete Callas de Casco Viejo, en duik in het verleden. Bewonder de Gotische kathedraal van Santiago en de karakteristieke kerk San Antón. Geniet hier van de kleine steegjes, gekleurde huizen met mooie gevels, de gezellige terrasjes en authentieke winkeltjes. Eet heerlijke pintxos bij de bekendste pintxosbar aan het oudste en mooiste plein van de stad.

Maak een wandeling langs de rivier de Nervíon en bewonder vanaf de oever in één oogopslag de beroemdste bezienswaardigheden zoals het Guggenheim Museum, de markthal Mercado de la Ribera, het operahuis Teatro Arriaga, indrukwekkende kunstwerken en de bijzondere Zubizuri brug. Vanaf de Artxanda heb je ook een geweldig uitzicht over de stad, neem het kabelbaantje naar de top van deze berg en geniet. Uiteraard mag een bezoek aan het belangrijkste gebouw van de stad en de architectuur van de 20e eeuw, het Guggenheim Museum, niet ontbreken tijdens je reis. Bewonder hier de bijzondere collectie moderne kunst van Picasso, Dalí en Warhol.

In de omgeving vind je prachtige natuur en de mooiste stranden met de beste golven. Maak een uitstapje naar het prachtige achterland, bezoek de stad San Sebastián, proef heerlijke wijnen en ga zeker een dagje naar het strand om te surfen!

Bilbao net even anders dan het bekende, maar o zo interessant. Laat je verrassen!

OP REIS NAAR BILBAO MET TOUREUROPE

Voeg je favoriete tours toe aan je wensenlijst en wij maken je groepsreis compleet

Melanie TourEurope

TIP VAN MELANIE

Loop op 46 meter hoogte over de beroemde Vizacayabrug en geniet van het geweldige uitzicht!