Groepsreizen op maat naar Antwerpen

Ontdek Antwerpen

’t Stad aan de Schelde.Niet ver over de grens met Nederland, maar toch voelt het alsof je in een heel andere wereld bent.

Antwerpen is een populaire metropool met een rijke geschiedenis en een gezellig compact centrum waar de meeste bezienswaardigheden, op loopafstand van elkaar, zijn te bewonderen.

Deze prachtige stad bied je volop historie, cultuur, kunst, mode, architectuur en gastronomie en is wereldberoemd geworden door barokschilder Peter Paul Rubens, haar diamanten en de internationale haven.

Start je ontdekkingsreis op de Grote Markt en bewonder hier de rijkversierde gildehuizen, het stadhuis en de Brabofontein. Vanaf hier zie je ook al de 123 meter hoge toren van de gotische Onze-Lieve-Vrouwe-Kathedraal al staan. Wist je dat hier binnen bijzondere kunstwerken van Rubens hangen? Zeker waard om dus ook een keer van binnen te zien!

Wil je nog meer bijzondere kunst zien? In Antwerpen vind je genoeg verschillende musea, zoals bijvoorbeeld het Rubenshuis, Museum aan de Stroom (MAS) en museum Plantin-Moretus.

In de trendy Museumwijk vind je nog meer kunst in de vele kunstgalerieën. En wanneer je de diamanthoofdstad van de wereld bezoekt, kun je gewoon een bezoek aan het Diamantmuseum niet overslaan.

Wat je zeker ook niet mag overslaan is het proeven van allerlei lekkernijen. Wat dacht je van een puntzak met Vlaamse Frieten uit een Frietkot, een heerlijk lepeltje chocola uit de chocoladefontein van Choco Nation of een bolleke De Koninck na een informatieve rondleiding in de stadsbrouwerij?

Zin om te shoppen? Dan ga je naar De Meir, de Keyserlei en de Leopoldstraat, hier vind je winkels van de grote merken en de vele leuke boetiekjes in de zijstraten.

Zoals je ziet Antwerpen heeft het allemaal!

OP REIS NAAR ANTWERPEN MET TOUREUROPE

Voeg je favoriete tours toe aan je wensenlijst en wij maken je groepsreis compleet

Melanie TourEurope

TIP VAN MELANIE

Maak een duurzame rondleiding over de daken bij dakboerderij PAKT