Groepsreizen op maat naar Ameland

Ontdek Ameland

Een prachtig Waddeneiland en elk seizoen weer anders.

Ameland is het vierde bewoonde Nederlandse Waddeneiland en behoort tot Friesland. Vanaf het Friese Holwerd ben je in drie kwartier varen op Ameland. Een eiland met veel natuur, rust en ruimte. Elk seizoen kleurt dit eiland weer anders en worden je zintuigen geprikkeld met zuivere zeelucht, zandduinen, brede stranden, prachtige natuurgebieden, weidse vergezichten, gezellige dorpjes, bijzondere excursies en uitdagende activiteiten.

Op Ameland is er genoeg te zien en te doen! Bezoek de vier gezellige dorpjes: Hollum, Ballum, Nes en Buren . Elk met hun eigen sfeer en karakter, winkeltjes, cafeetjes en restaurants.

Ameland is vanaf de 8e eeuw bewoond en heeft dus een lange historie. Ga terug in de tijd en duik in de geschiedenis van Ameland in één van de bijzondere musea.

Naast natuur, historie en cultuur heeft Ameland de actieveling ook genoeg te bieden. Ga lekker fietsen, er ligt 90 km fietspad op je te wachten. Of ga wandelen langs het 27 kilometerlange strand of op het wad. Maak een boottocht en vaar langs de robben of doe een ecosafari in één van de prachtige natuurgebieden. Meer actie nodig? Geen probleem er zijn genoeg uitdagende strandactiviteiten, beklim de 236 treden van de vuurtoren of ga parachutespringen.

Dit eiland is één van de meest populaire eilanden van ons land en wordt niet voor niets de ‘Waddendiamant’ genoemd!

OP REIS NAAR AMELAND MET TOUREUROPE

Voeg je favoriete tours toe aan je wensenlijst en wij maken je groepsreis compleet

Melanie TourEurope

TIP VAN MELANIE

Maak een prachtige tocht ‘by night’ door het Amelander bos, over het strand en de vuurtoren.